Inlogformulier


Zoeken


Website
Internet

De Bijbel

Mijn weg door de kerk Wil je weten over welke gedeeltes uit de Bijbel in deze website informatie staat?

Mijn Facebook

Ga naar: mijn Facebook

Agenda

Trouw - religie en filosofie

trouw.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. De autochtone kerk wordt kleiner, de migrantenkerk is springlevend, en dus wordt het Nederlandse christendom veelkleuriger. Vandaag: De Evangelische Broedergemeente Rotterdam-Centrum.
  2. En zo kwam het toch weer goed in Maleisië. De buurstaat van Indonesië is overwegend islamitisch, maar ruim een derde van de bevolking belijdt andere godsdiensten. Spanningen uiten zich vaak in gekibbel. Is de soep in Maleisië misschien minder heet dan opgediend? ‘Polderen’ ze ook daar een beetje?
  3. Er zijn steeds meer religieuze memes in de omloop. In deze digitale foto’s en video’s wordt met humor geprobeerd een boodschap of vraag te verspreiden. ‘Sociale media zijn een vrijplaats waar jongeren kritisch kunnen zijn over hun geloof.’
  4. Nog voordat een nieuw boek over spirituele oecumene is verschenen wordt het bedolven onder kritiek: van de vijftig auteurs zijn er maar twee vrouw. Diverse schrijvers willen zich terugtrekken en hun ruimte beschikbaar stellen aan vrouwen.
  5. Een concert, lezing, expositie of zelfs een modeshow in de kerk? Moet kunnen, vinden ze in Ruurlo. Want de kerk is er immers niet alleen voor de gelovigen, maar voor het hele dorp. Dus verbouwden ze de kerk.

Doorgrond mij, God, en ken mijn hart,
peil mij, weet wat mij kwelt,
zie of ik geen verkeerde weg ga,
en leid mij over de weg die eeuwig is.
Psalm 139 : 23 en 24