Inlogformulier


Zoeken


Website
Internet

De Bijbel

Mijn weg door de kerk Wil je weten over welke gedeeltes uit de Bijbel in deze website informatie staat?

Mijn Facebook

Ga naar: mijn Facebook

Agenda

Trouw - religie en filosofie

Trouw.nl alles over religie en filosofie, groen, duurzaam en politiek.
  1. Slachtoffers van seksueel misbruik door geestelijken demonstreerden zaterdag in Rome. Ze verwachten weinig resultaat van de misbruiktop die op dit moment plaatsvindt. “Jullie tijd is om, doe iets.”
  2. In de zomer komt er een handreiking hoe kerken om kunnen gaan met mensen die van geslacht veranderen. Een handjevol kerken heeft al ervaring met een dienst waarin de nieuwe naam van een gemeentelid wordt gevierd.
  3. Honderden priesters, bisschoppen en kardinalen zijn op dit moment in Rome om te praten over een aanpak van het misbruikprobleem in de rooms-katholieke kerk. Religie en filosofie-redacteur Stijn Fens doet verslag vanuit Rome. ‘Het misbruikschandaal gaat de kerk nog decennialang achtervolgen.’
  4. Khawla Kuraya is niet het type vrouw dat mannelijke familieleden nederig toestemming zal vragen om naar de supermarkt te mogen.
  5. De misbruiktop in Rome is nu op de helft. Ondanks grote scepsis van slachtoffers, lijkt het paus Franciscus toch menens om met een doelgerichte, wereldwijde aanpak van het misbruikprobleem in de rooms-katholieke kerk te komen. Maar de deelnemers aan de topconferentie zijn nog verdeeld over de beste strategie.

Moge uit Sion de Heer u zegenen,
die hemel en aarde gemaakt heeft.
Psalm 134 : 3