Inlogformulier


Zoeken


Website
Internet

De Bijbel

Mijn weg door de kerk Wil je weten over welke gedeeltes uit de Bijbel in deze website informatie staat?

Mijn Facebook

Ga naar: mijn Facebook

Agenda

Reformatorisch Dagblad - Kerknieuws

De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.
  1. 2 Korinthe 12:8,9a
  2. Ds. R. P. van Rooijen, predikant van de hersteld hervormde gemeente in het Gelderse Oosterwolde, staat zaterdag 25 jaar in het ambt.
  3. De leiders van twee belangrijke Israëlische oppositiepartijen hebben besloten de krachten te bundelen en in de verkiezingen, die op 9 april gehouden worden, samen op te trekken tegen premier Netanyahu. Oud-generaal Benny Gantz (Veerkracht voor Israël) en Yair Lapid (Er is Toekomst) hebben donderdag bekendgemaakt dat ze een gezamenlijke lijst gaan vormen (Blauw en Wit), een naam die verwijst naar de kleuren van de Israëlische vlag.
  4. De cijfers liegen er niet om. Elk jaar verlaten 100.000 Nederlanders de kerk, oftewel 276 per dag. Wat doet de kerk hiertegen? En wat is precies de verantwoordelijkheid van een kerkenraad die jongeren ziet vertrekken?
  5. De kerkelijke verdeeldheid blijft een hardnekkige zonde. „Laten we geduldiger naar elkaar luisteren op grond van wat wij van Christus en Zijn genade in de kern van onze Drie Formulieren belijden.”

Liefdevol en genadig is de Heer,
hij blijft geduldig en groot is zijn trouw.
Niet eindeloos blijft hij twisten,
niet eeuwig duurt zijn toorn.
Psalm 103 : 8 en 9