Inlogformulier


Zoeken


Website
Internet

De Bijbel

Mijn weg door de kerk Wil je weten over welke gedeeltes uit de Bijbel in deze website informatie staat?

Mijn Facebook

Ga naar: mijn Facebook

Contact

Trouw - religie en filosofie

trouw.nl biedt het laatste nieuws, opinie en achtergronden
  1. “Waar hou je van?”, vroeg iemand mij. Een kleine greep: in elke stad een vast restaurant waar ik altijd hetzelfde eet, lichtblauwe overhemden en natuurlijk de door mij gebruikte vaste looproutes in een stad of dorp. Ik schep mijn eigen, veilige wereld. Voorwaarde is dan wel dat alles hetzelfde blijft om mij heen. Laat dus mijn favoriete gebouwen van de stad waar ik studeerde in leven, laat de kerk van mijn jeugd intact en wees lief voor mijn ouderlijk huis. Veiligheid in steen.
  2. Heel eventjes zat de Pools-Vlaamse filosofe Alicja Gescinska (37) in de politiek. Die stelde haar niet teleur. Wat haar verbijsterde was het wantrouwen van de kiezer. ‘Hoe weten zij wat ík weet van het volk?’
  3. ‘Je moet lopen als je de zaken niet op zijn beloop wilt laten’, zegt filosoof Erno Eskens over het fenomeen protestmars. ‘Laat de zittende macht weten dat je bereid bent je lichaam in te zetten.’
  4. Kinderen in de humanistische kinderopvang krijgen op hoofdlijnen dezelfde waarden mee van hun ouders, of die nou religieus zijn of niet. Toch: verschillen zijn er wel.
  5. Op de vraag naar de zin van het leven antwoordt iedereen met een opsomming van zijn eigen levensloop, zo zei de Hongaarse schrijver Georgy Konrad ooit.

Leer mij uw wil te volbrengen,
u bent mijn God,
laat uw goede geest mij leiden
over geëffende grond.
Psalm 143 : 10