Kop

De website van Arie Tromp

Kies uw taal
Pick your language

Mijn gegevens

      Mijn gegevens

  Adres: Populierenlaan 30,
                 2925 CT Krimpen aan den IJssel
  Vaste telefoon: 0180 522828
  Mobiele telefoon: 06 44046099

  Adres in: Google Printview
  Email: info@dsatromp.nl

ATromp

Reformatorisch Dagblad - Kerknieuws

De website www.rd.nl is een digitale productie van het Reformatorisch Dagblad, een landelijk christelijk dagblad van bevindelijk gereformeerde signatuur. Het Reformatorisch Dagblad is onderdeel van de Erdee Media Groep.
  1. Vrijmoedigheid en volharding zijn allebei nodig in het evangelisatiewerk. „Je kunt je vrijmoedigheid kwijtraken, maar ook weer terugkrijgen.”
  2. In de winkelstraat van Horst, een dorpje in natuurgebied De Peel, staat een evangelisatiekraam. Tussen boeken en folders staan uitgeschreven Bijbelteksten: „Jezus zegt: Komt herwaarts tot Mij, allen die vermoeid en belast zijt.” En: „De Heere is mijn Herder.”
  3. Drie christenen in drie Europese landen werden dit jaar vrijgesproken van of niet vervolgd voor haatzaaien tegen homo’s. Losse kwesties? Ja, maar de zaken tegen de Nederlandse ds. Kort, tegen de Duitse ds. Latzel en tegen de Finse politica Räsänen kennen wel sterke overeenkomsten.
  4. De Church of Scotland –vergelijkbaar met de Protestantse Kerk in Nederland– gaf maandag groen licht voor het sluiten van homohuwelijken. Het stemt Andrew McGowan, oprichter van een evangelisch werkverband in de ”Kirk”, verdrietig. Maar een breuk voorziet hij niet.
  5. Het Meldpunt Misbruik in Kerkelijke Relaties heeft vorig jaar meer meldingen gekregen van seksueel misbruik waarbij een kerkelijke functionaris betrokken was.